Finnmarksløpet

Webshop

Prisdryss på banketten lørdag

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 13.03.2016 10:52

Den tradisjonelle avslutningsbanketten ble holdt på Scandic hotell lørdag kveld. Med festpyntete hundekjørere, handlere, frivillige, samarbeidspartnere og andre venner av Finnmarksløpet, samt deilig mat og flott underholdning, ble kvelden en fest og en opplevelse for alle. 

Beste hundestell

Noe av det viktigste på banketten er utdeling av en rekke priser, og den kanskje mest prestisjefulle prisen, er nok prisen for beste hundestell. Denne høythengende prisen deles ut av Finnmarksløpets veterinærteam, og gis til den hundekjører som har tatt aller best vare på hundene sine under årets løp.

Sjefsveterinær Arild Jøssund hadde mye skryt å gi til alle kjørerne og mente årets løp hadde vært det beste noen gang,med tanke på hundehelse. Og det var også mange kjørere som var nominert til prisen, men til slutt var det Arnt Ola Skjerve som stakk av med flest stemmer og fikk prisen for beste hundestell. 
 
Prisen betår av et bilde laget av Roland Pantze og en vandrepokal fra Strand Camping, hundeutstyr og en sjekk på 7000kr. På bildet mottar Arnt Ola Skjerve prisen fra sjefsveterinær Arild Jøssund. 

God sportsånd

Ronny Frydenlund fikk den såkalte «Sportmanship award»- Den deles ut til en kjører som har utmerket seg under årets løp med å vise spesielt god sportsånd, og vinneren kåres av kjørerne i felleskap. Prisen ble delt ut av Arne Karlstrøm.

- Med så mange ekstremt høflige og veloppdragne kjørere, var det ikke lett å finne en vinner. Men det var en som lå som nummer tre i sporet. Han ble etterhvert tatt igjen av mannen bak. Da tilbød han konkurrenten godteri og spurte deretter høflig om han fikk henge på. Det fortjener årets pris. Vinneren er Ronny Frydenlund.

- Jeg syntes Arnt Ola så litt sliten ut og kunne trenge litt sukker å kjøre på, smilte Ronny da han tok imot prisen

Den mest uheldige

Finnmarksløpet 2016 har vært forskånet for alvorlige uhell, men uheldig har flere vært. Ikke minst Jan Vidar Dahle, som kjøre over to mil feil ut fra Neiden 1, snudde og kjørte tilbake, skrøt av løypemerkingen og fortsatte løpet. For dette fikk han prisen for den mest uheldige kjøreren. I morgentimene søndag ble det også klart at Dahle måtte bryte løpet på vei fra Karasjok til Jotka. Prisen ble presentert av Roger Dahl.

Årets frivillige

Over 650 frivillige må til for å arrangere Finnmarksløpet hvert eneste år. Mange har vært her år etter år, og alle gjør en fantastisk innsats. Hvert år trekkes an av disse fram og tildeles prisen som årets frivillige. I åre ble prisen tildelt sjekkpunktansvarlig på Jotka, Magli Sofie Økland, De siste 11 årene har Magli brukt av ferie og egne penger for å reise til Alta og jobbe som frivillig, de fleste av disse årene på Jotka. En verdig vinner og en strålende representant for alle de mange frivillige. Prisen er gitt av Finnmark fylkeskommune og ble delt ut av Svein Iversen.

Årets sjekkpunkter

Kriteriene i vurderingen av sjekkpunktene baserer seg på service, informasjon og det helhetlige inntrykket. I år tilfalt prisen for beste sjekkpunkt i FL-500 til Sjekkpunkt Skoganvarre, mens Sjekkpunkt Tana bru, fikk prisen for beste sjekkpunkt FL-1000. På bildet tar Mitika Pedersen imot prisen til Skoganvarre fra Finnmarksløpes daglige leder, Jannicke Mannsverk.
 

Handlerprisen

En jury fra UIT - Norges arktiske universitet, kåret årets handler i Finnmarksløpet 2016. I juryens begrunnelse trekkes det fram at årets handlerteam oppleves som positive, blide, synlige og vennlige overfor dem rundt seg, ikke minst det frivillige. Prisen gikk til Høyby husky - handlerteamet til Jon Sigmundstad med Helene Gram Øverli i spissen. På bildet mottar teamet prisen fra viserektor Sveinung Eikeland ved UIT - Norges arktiske universitet.
 
 

 

Partnere