Finnmarksløpet

Webshop

Merkedag

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 30.11.2016 09:35

30. november er en merkedag i Finnmarksløp-kalenderen. Det er siste frist for påmelding og innbetaling.

For de to seniorklassene, FL-500 og FL-1000, er 30. november siste frist. Siste frist både for å melde seg på og for å betale startkontingent.

Det vil si at vi om noen dager har kontroll på maksimalt antall deltakere i både 500 og 1000 klassen.
I et «normalår» er det ca. 15% avmelding. Det vil si at hvis vi rett etter 30. November har 50 påmeldte i en klasse, er det typisk 42-43 på startstreken andre lørdag i mars. Dette er selvsagt bare statistikk, man vet aldri.

Det er først og fremst to faktorer som spiller inn på antallet som må trekke seg.
1. Treningsforhold. Mild høst og vinter med lite snø, mange plussgrader eller speilhålke er dårlige forhold for hundekjøring. Så langt ser det bra ut i Norge i alle fall. Facebook bugner av bilder av spann på snø krydret med fornøyde kommentarer fra hundekjørere.

SNØEN HAR ANKOMMET: Så langt ser forholdene i Finnmark veldig bra ut. Etter en lengre periode med minusgrader, har snøen nå ankommet. Dette bildet er fra Máskevarri i Tana kommune og er tatt av FL-veteran, Kriser Höök. På sleden står handler, Petter Ericsson. Höök melder om 30-40 cm snø.

2. Kennelhoste setter dessverre en stopper for en del spann fra tid til annen. I 2014 og 2015 var det mange som måtte kaste inn håndkledet grunnet denne hundeinfluensaen. For 2017 er det innført påbud om nasal kennelhostevaksine for både Finnmarksløpet og Femundløpet. Vi håper dette bidrar til færre avmeldte spann. Likeså vil vi forhåpentligvis unngå smittepress når hunder møtes til løp.

Juniorer har lengre frist
For juniorklassen er fristen for påmelding den 15. februar. For 2017 kan vi få ny deltakerrekord i denne klassen. Pr. 30. november har vi seks påmeldte, men vi hører rykter om flere unge lovende som har planer om å delta. Rekorden for juniorklassener er ni deltakere, dette var i VM-året, 2015.

Her kan du følge med på hvem som er påmeldt.


Partnere