Gledelig lekkasjenyhet

Finnmarksløpet er inne på statsbudsjettet for 2025 med 1,5 millioner kroner. Den gode nyheten ble “lekket” fra stortingsrepresentant Sigurd Rafaelsen (Ap) fredag 20. september.

– Det er et viktig løp, det er et symbol på Finnmark. Det er råskap, det er ekte og det er vakkert – akkurat som Finnmark er, forteller Rafaelsen når vi ber han begrunne avgjørelsen om å bevilge 1,5 millioner kroner til Finnmarksløpet for 2025.

GLADNYHET: Fra venstre. Ordfører i Alta, Monica Nielsen (Ap), stortingsrepresentant fra Finnmark, Sigurd Rafaelsen (Ap) og daglig leder i Finnmarksløpet, Merete Jørstad
ALLSIDIG KOSTHOLD: Porter synes gule blomster var en grei snack til lunsj..

Gladnyheten ble sluppet i de rette kulisser, i en hundegård. Til stede var også Altas egen ordfører, Monica Nielsen (Ap). – Vi har jobbet lenge for dette, nå er vi der og vi får forutsigbarhet for løpet som betyr så mye for hele fylket, meddeler ordføreren.

– Endelig er vi tilbake på statsbudsjettet. Takk til alle som bidrar til å virkeliggjøre Finnmarksløpet år etter år – nå er jobben også anerkjent av regjeringen, dette sier daglig leder i Finnmarksløpet Merete Jørstad som smilte om kapp med sola, politikerne og nesten en blomsterbukett. Sistnevnte ble dessverre temmelig maltraktert av huskyen Porter. Ja, ja, litt svinn må vi tåle.


Siste nyheter