En av de aller viktigste ressursene for Finnmarksløpet er de frivillige. Hvert år legger over 500 frivillige i snitt ned ca. 80 timer dugnadstimer hver for å bidra til avviklingen av løpet og til de mange arrangementene i tilknytning til Finnmarksløpet. Mange av de frivillige er elever og studenter som har Finnmarksløpet i sin læringsplan. Som frivillig i Finnmarksløpet blir du godt kjent med sporten og arrangementet. Du får en fantastisk opplevelse og du vil være med å bidra til gjennomføringen av vinterens vakreste eventyr. Som frivillige kan du velge mellom flere ulike oppgaver.
Nedenfor finner du litt informasjon om de forskjellige oppgavene du kan velge mellom. Har du spørsmål om det å være frivillig for Finnmarksløpet kontakt Mailene Skjølås på
tlf. 938 43 684 eller mailene@finnmarkslopet.no
Sjekkpunkt
Her kan du ønske det stedet i Finnmark som passer best for deg. Du må selv sørge for transport til det sjekkpunktet du velger å være på. Du jobber under en sjekkpunktleder som setter opp vaktlister og fordeler de ulike oppgavene. Som frivillige på et sjekkpunkt er oppgavene blant annet å rigge opp og ned sjekkpunktet, tilrettelegge for hundekjørerne og hundene som deltar i konkurransen, tidtaking og hjelpe spannene inn og ut fra sjekkpunktet. Som frivillige på et sjekkpunkt jobber du mange timer ute, både dag og natt, ofte under ekstreme temperaturer og værforhold.
Registrering, Alta
Som frivillig på registreringen vil du få ansvar for å registrere en av oppgavene deltakerne må utføre før de kan starte i Finnmarksløpet. Disse oppgavene er eksempelvis å registrere chiplister, veie reservefôr til hundene eller å ta imot betaling for engangslisens. Registreringen foregår i Kunnskapsparken i Alta sentrum på dagtid onsdag 12.mars og torsdag 13.mars.
Arena – start og målgang i Alta
Som frivillig på arenaen kan du bidra med rigging uka før løpsstart. Publikumstribuner, reklamegjerder, lyd og lys blir satt opp. Etter at siste kjører har kjørt ut bygges arenaen om til målarena. Som frivillig på arenaen kan du også bidra til vakthold i start-/målområdet eller ved veipasseringer. Arbeidet på arenaen foregår mellom 10. til 23.mars.
Sekretariatet i Alta
Sekretariatet i Alta har den sentrale funksjonen som koordineringssenteret for Finnmarksløpet. Sekretariatet er bemannet døgnet rundt fra første deltaker starter til siste er i mål. De frivillige i sekretariatet har hovedansvar for registering av inn- og uttider fra alle sjekkpunkt, og for kvalitetssikringen av disse i resultatservice. Ved alle målganger skal sekretariatet sørge for å ta inn startnummerplater og GPS fra deltakerne, utføre chipkontroll av alle hunder, samt dele ut rookieplater. Hvis TD ikke er til stede, utfører sekretariatet også sledesjekk.
FL-shop i Alta
Drifter en salg- og informasjonshytte ved start-/målområdet. Denne frivilligoppgaven innebærer å selge Finnmarksløpets salgsartikler og informere turister og publikum om arrangementet.
Banketter i Alta
Som frivillig på bankettene får du ansvar for billettkontroll ved inngangen til bankettene. Bankettene foregår på Scandic Hotell Alta torsdag 13.mars, onsdag 19.mars og lørdag 22.mars.
Veivakter på Aronnes, Alta
Som veivakt på Aronnes er man ansvarlig for vakthold der løypa krysse bilvei på vei mot målgang i Alta. Målgang foregår søndag 16.mars for juniorklassen og fra tirsdag 18.mars og gjennom hele uka til søndag 23.mars for FL 600 og FL 1200.
Spesialfelter
Løypekjøring, sikkerhet/skilting, media/formidling/foto, rennledere, teknisk delegerte og veterinærer: På disse feltene må du ha spesialkompetanse for å være med. Veterinærer tar direkte kontakt med sjefsveterinær Arild Jøssund – post@racevets.org
Alle frivillige må ha egen forsikring. Kontakt Mailene Skjølås tlf. 938 43 684 dersom du har spørsmål ang. forsikring.
Som frivillig for Finnmarksløpet får du et kompetansebevis, som du kan hente ut gjennom registreringsportalen.