Finnmark fylkeskommune gir forutsigbarhet

I perioden 2024–2026 vil Finnmarksløpet motta økonomisk støtte gjennom en ny samarbeidsavtale som sikrer videre vekst og utvikling av løpet.

Avtalen, som har en ramme på 1,35 millioner kroner, skal bidra til bærekraftig utvikling av arrangementet og styrke fylkets posisjon som en viktig vinterdestinasjon.

Glad for forutsigbarhet
– Det at avtalen med fylkeskommunen går over tre år skaper forutsigbarhet for oss. Det går mye ressurser, tid og nerver i helspenn, på å vente på svar på søknader, uttaler daglig leder i Finnmarksløpet AS, Merete Jørstad.
– Da er vi på god vei med å avvikle et bra arrangement i 2025, hvor det blir NM i alle distansene, forteller daglig leder.

Jørstad sier at løpet heldigvis også har gode private samarbeidspartnere som har vært med i en årrekke. Men de prøver stadig å knytte til seg flere i «Finnmarksløps-familien».
– Vi har utfordringer med å få andre midler på plass, men det at fylkeskommunen er på banen er en utrolig viktig signaleffekt, påpeker lederen.

FOTO: Marthe Nyvoll

I fylkeskommunedirektørens innstilling skriver Øystein Ruud at det er viktig å støtte Europas lengste hundeløp:
– Det har i flere tiår vært en viktig begivenhet i Finnmark, skriver han i innstillinga. 

Fylkesutvalget vedtar å tildele Finnmarksløpet AS en støtte på kroner 450 000,- for gjennomført arrangement Finnmarksløpet 2024. Midlene dekkes over fylkeskommunalt navngitt disposisjonsfond havbruksmidler 2023. 

Fylkesutvalget vedtar at Finnmark fylkeskommune har intensjon om å inngå samarbeidsavtale med Finnmarksløpet AS også for 2025 – 2026. Størrelsen blir den samme som i 2024, altså 450 000,- pr år.

Fylkekommunen uttaler videre i sin begrunnelse at Finnmarksløpet, som går tur-retur Alta-Pasvik, har i flere tiår vært en viktig begivenhet i fylket. Arrangementet bidrar til å sette Finnmark på kartet internasjonalt, og gir verdifulle ringvirkninger til lokalsamfunnene langs løypa. Samarbeidsavtalen med fylkeskommunen inkluderer eksponeringsrett for fylket, som vil få synlighet både fysisk på sjekkpunkter og start-/målområdet, samt digitalt på Finnmarksløpets plattformer, heter det i innstillinga. 

Bærekraftig utvikling og lokal forankring 

Videre i samarbeidsavtalen, forplikter Finnmarksløpet seg til flere tiltak for bærekraftig arrangementsutvikling: samarbeid med NordNorsk Reiseliv på digitale flater, være en læringsarena for videregående elever, jobbe mot grønn bærekraft i arrangementsgjennomføring, dokumentere ringvirkninger ved hjelp av en arrangementskalkulator, og prioritere innkjøp av lokale varer og tjenester, spesielt lokalmat og drikke fra Finnmark.


Siste nyheter